Alkeisharjoitukset

Aikidon harjoittelun voi aloittaa milloin tahansa. Aloittelijalle suosittelemme osallistumaan joko tiistain ja/tai torstain harjoituksiin, mutta muinakin päivinä on mahdollista aloittelijana osallistua, mikäli  tiistai ja torstai eivät sovi esimerkiksi aikataulusyistä.

Aikidoharjoittelun ikäraja on 13 vuotta. Alkeisharjoitukset ovat tiistaisin 18.30–20.00 ja torstaisin 19.30–21.00 aina 1,5 tuntia kerrallaan. Harjoitteleminen on ilmaista ensimmäisen kuukauden, jonka jälkeen 80 €/6 kk. Alkeisharjoituksissa harjoittelija saa yksilöllistä oman tasoistaan ohjausta ja tarvittaessa muodostetaan alkeisryhmiä, jotka harjoittelevat eritellysti omia tekniikoitaan. Kun harjoittelija on omaksunut tarvittavat taidot, hän voi osallistua myös yleisiin harjoituksiin, joissa harjoitellaan ylempien vyöasteiden tekniikoita.

Aikidoa voi harjoitella lähes kuka tahansa, iästä, sukupuolesta ja fyysisestä kunnosta riippumatta. Tarvittavat ominaisuudet kehittyvät pikkuhiljaa harrastuksen jatkuessa. Tärkeintä on halu oppia, sillä aikidon oppiminen vaatii aikaa, kaikilta. Lajin harjoittelutapa mahdollistaa hyvinkin erilaisten ihmisten harjoittelun yhdessä. Näin myös pienikokoiset pääsevät harjoittelemaan tasavertaisesti itseään kookkaampien kanssa. Naisia harrastajista on 30 prosenttia.
 
Aluksi harjoitusvarusteiksi riittävät verryttelyhousut, t-paita, pieni pyyhe ja sandaalit. Halutessa harjoittelija voi hankkia itselleen myös aikidon harjoitteluasun keikogin, jonka hankintaan jaoksen ohjaajat antavat mielellään neuvoja. Hakamaa, mustaa tai sinistä housuhametta käytetään vasta usean vuoden harjoittelun jälkeen. Varsinainen harjoittelu tehdään pareittain ja se vie pääosan ajasta. Aikidossa harjoitellaan paljon erilaisista tarttumaotteista, joiden lisäksi on myös erityyppisiä lyöntejä ja potkuja. Tekniikkaa tehdään sekä seisaaltaan että polviasennosta. Aikidossa opetellaan erilaisia heittoja, lukkoja ja sidontoja. Yleisissä harjoituksissa harjoitellaan myös aseilla (puinen miekka, keppi, puinen veitsi).

Uusille harjoittelijoille suositellaan otettavaksi ilmainen Tutustumislisenssi, joka on voimassa ensimmäiset kolme kuukautta aloittamisesta. Kurssilaisen tulee vain ilmoittaa Aikidoliitton tietonsa. Ohjeet vakuutuksen ottamiseen löytyvät täältä ja itse tietolomake täältä.

Ilmoittautumiset ja lisätietoa:
Kalle Natunen
040 040 1046
natunen.k@pp.inet.fi