Alkeisharjoitukset

Tällä hetkellä kursseja ei aikidossa järjestetä, mutta aikidon voi aloittaa milloin itse haluat. Aloittelijalle suosittelemme osallistumaan joko tiistain ja/tai torstain harjoituksiin. Harjoitteleminen on ilmaista ensimmäiset neljä kertaa. Ilmoittautumiset ja lisätietoa: Kalle Natunen, puh. 040 040 1046, natunen.k@pp.inet.fi.

Aikidoharjoittelun ikäraja on 13 vuotta. Alkeisharjoitukset ovat tiistaisin 18.30–20.00 ja torstaisin 19.30–21.00 aina 1,5 tuntia kerrallaan. Alkeisharjoituksissa harjoittelija saa yksilöllistä oman tasoistaan ohjausta sekä pääsee harjoittelemaan rauhassa aikidon perustekniikoita. Tarvittaessa muodostetaan ryhmiä, jotka harjoittelevat eritellysti omia tekniikoitaan.

Kun harjoittelija on omaksunut tarvittavat taidot, hän voi osallistua myös yleisiin harjoituksiin, joissa harjoitellaan ylempien vyöasteiden tekniikoita.

Aikidoa voi harjoitella lähes kuka tahansa, iästä, sukupuolesta ja fyysisestä kunnosta riippumatta. Tarvittavat ominaisuudet kehittyvät pikkuhiljaa harrastuksen jatkuessa. Tärkeintä on halu oppia, sillä aikidon oppiminen vaatii aikaa, kaikilta. Lajin harjoittelutapa mahdollistaa hyvinkin erilaisten ihmisten harjoittelun yhdessä. Näin myös pienikokoiset pääsevät harjoittelemaan tasavertaisesti itseään kookkaampien kanssa. Naisia harrastajista on 30 prosenttia.
 
Aluksi harjoitusvarusteiksi riittävät verryttelyhousut, t-paita, pieni pyyhe ja sandaalit. Halutessa harjoittelija voi hankkia itselleen myös aikidon harjoitteluasun keikogin. Varsinainen harjoittelu tehdään pareittain ja se vie pääosan ajasta. Aikidossa harjoitellaan paljon erilaisista tarttumaotteista, joiden lisäksi on myös erityyppisiä lyöntejä ja potkuja. Tekniikkaa tehdään sekä seisaaltaan että polviasennosta. Aikidossa opetellaan erilaisia heittoja, lukkoja ja sidontoja. Yleisissä harjoituksissa harjoitellaan myös aseilla (puinen miekka, keppi, puinen veitsi).

Aikidon harjoittelijoille suositellaan otettavaksi vakuutus, joka on voimassa ensimmäiset kolme kuukautta aloittamisesta. Kurssilaisen täytyy vain ilmoittaa Aikidoliitton tietonsa. Ohjeet vakuutuksen ottamiseen löytyvät täältä ja itse tietolomake täältä.