Aloittaminen

Aikidon voi aloittaa milloin tahansa tiistaisin tai torstaisin 5.8.2019 alkaen. Myös varsinainen alkeiskurssi uusille harjoittelijoille järjestetään syyskuun puolivälissä.

Alkeisharjoitusten ikäraja on 13 vuotta. Kauden hinta 80 € (XAMKin opiskelijakortilla -10 %). Alkeisharjoitukset ovat tiistaisin 18.30–20.00 ja torstaisin 19.30–21.00 aina 1,5 tuntia kerrallaan. Harjoittelua voi kokeilla maksutta kolme viikkoa.  Perusteet opittuaan harjoittelija voi osallistua myös yleisiin harjoituksiin, joissa harjoitellaan ylempien vyöasteiden tekniikoita.

Aikidoa voi harjoitella lähes kuka tahansa, iästä, sukupuolesta ja fyysisestä kunnosta riippumatta. Tarvittavat ominaisuudet kehittyvät pikkuhiljaa harrastuksen jatkuessa. Tärkeintä on halu oppia, sillä aikidon oppiminen vaatii aikaa, kaikilta. Lajin harjoittelutapa mahdollistaa hyvinkin erilaisten ihmisten harjoittelun yhdessä. Näin myös pienikokoiset pääsevät harjoittelemaan tasavertaisesti itseään kookkaampien kanssa. Naisia harrastajista on 30 prosenttia.
 
Aluksi harjoitusvarusteiksi riittävät verryttelyhousut, t-paita, pieni pyyhe ja sandaalit. Halutessa harjoittelija voi hankkia itselleen myös aikidon harjoitteluasun keikogin, jonka hankintaan jaoksen ohjaajat antavat mielellään neuvoja. Hakamaa, mustaa tai sinistä housuhametta käytetään vasta usean vuoden harjoittelun jälkeen. Varsinainen harjoittelu tehdään pareittain ja se vie pääosan ajasta. Aikidossa harjoitellaan paljon erilaisista tarttumaotteista, joiden lisäksi on myös erityyppisiä lyöntejä ja potkuja. Tekniikkaa tehdään sekä seisaaltaan että polviasennosta. Aikidossa opetellaan erilaisia heittoja, lukkoja ja sidontoja. Yleisissä harjoituksissa harjoitellaan myös aseilla (puinen miekka, keppi, puinen veitsi).

Uusille harjoittelijoille suositellaan otettavaksi ilmainen Tutustumislisenssi, joka on voimassa ensimmäiset kolme kuukautta aloittamisesta. Harjoittelijan tulee vain ilmoittaa Aikidoliitton tietonsa. Ohjeet vakuutuksen ottamiseen löytyvät täältä ja itse tietolomake täältä.

Ilmoittautumiset ja lisätietoa:
Kotkanaikido@gmail.com
Antti Paatero
045 877 4450