Alkeiskurssi

Seuraava miehille sekä naisille tarkoitettu alkeiskurssi alkaa tiistaina 11.9.2018 klo 18.30. Ilmoittautumiset ja lisätietoa: Kalle Natunen, puh. 040 040 1046, natunen.k@pp.inet.fi. Ennen kurssin alkua voi halutessa tulla katsomaan avoimia harjoituksia sunnuntaina 9.9. klo 18.30.


Alkeiskursseja järjestetään tavallisesti kaksi kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Alkeiskurssin ikäraja on 13 vuotta. Tällä hetkellä jaos ei järjestä juniori-kursseja. Alkeiskurssi harjoittelee kaksi kertaa viikossa, tiistaisin 18.30–20.00 ja torstaisin 19.30–21.00 aina 1,5 tuntia kerrallaan. Kurssin kesto on noin kolme kuukautta, yhteensä noin 25 kertaa,  jonka jälkeen harjoittelija voi osallistua ensimmäiseen graduointiin (6. kyun vyökoe). Lisäksi kurssin jälkeen harjoittelija voi jatkaa yleisissä harjoituksissa muiden harrastajien kanssa kauden loppuun asti ilman eri maksua.

Aikidoa voi harjoitella lähes kuka tahansa, iästä, sukupuolesta ja fyysisestä kunnosta riippumatta. Tarvittavat ominaisuudet kehittyvät pikkuhiljaa harrastuksen jatkuessa. Tärkeintä on halu oppia, sillä aikidon oppiminen vaatii aikaa, kaikilta. Lajin harjoittelutapa mahdollistaa hyvinkin erilaisten ihmisten harjoittelun yhdessä. Näin myös pienikokoiset pääsevät harjoittelemaan tasavertaisesti itseään kookkaampien kanssa. Naisia harrastajista on 30 prosenttia.
 
Kurssivarusteiksi riittävät verryttelyhousut, t-paita, pieni pyyhe ja sandaalit. Pian kurssin alkamisen jälkeen tehdään yhteinen varustetilaus ja näin harjoittelija voi hankkia itselleen aikidon harjoitteluasun. Varsinainen harjoittelu tehdään pareittain ja se vie pääosan ajasta. Lopuksi on usein loppuverryttely. Aikidossa harjoitellaan paljon erilaisista tarttumaotteista, joiden lisäksi on myös erityyppisiä lyöntejä ja potkuja. Tekniikkaa tehdään sekä seisaaltaan että polviasennosta. Aikidossa opetellaan erilaisia heittoja, lukkoja ja sidontoja. Kurssin jälkeen aloitetaan myös aseilla harjoittelu.

Tietoa tulevista alkeiskursseista ilmoitetaan jaoksen nettisivuilla, Facebook-sivulla sekä paikallisilla ilmoitustauluilla yleensä viimeistään muutamaa viikkoa ennen alkeiskurssin alkua.